dimecres, 24 de setembre de 2008

Festa Major

Si, ja sé que avui són les festes de la meva ciutat. Que bonic: quants petards, traques, concerts i crits sense solta ni volta pel carrer!!!!! El centre de Barcelona ple de gom a gom, per fer una passa endavant gairebé has de recular-ne tres i és aleshores que topes contra aquella senyora que fa olor de perfum ranci i gairebé et mareges. La sort de marejar-te en una situació com aquesta és que segur que no caus a terra: no hi ha prou espai perquè ningú rodoli. Aconsegueixes arribar a la Rambla (evidentment, com tothom, vas a la Plaça St. Jaume...que sembla que si no hi vas, no ets bon barceloní!). Les rajoles d'aquest passeig et semblarien molt boniques si les poguéssis tan sols intuir, cosa absolutament impossible en un dia com avui. Bé, ja enfiles el carrer Ferran. Ànim!!!! Ja queda menys per ser-ne un més. Si no en saps el camí, cap problema: la gent t'hi portarà encara que no ho vulguis. Ah! No intentis tornar enrere. Només aconseguiràs entrar d'esquena a la Plaça on, tan tranquils, des dels seus balcons t'esperen els de la Generalitat i els de l'Ajuntament. Seria una pena que et veiessin entrar de cul. Els faries un lleig molt gran, amb tot el que han preparat per tu. Segur que en aquest recorregut has perdut algun amic que anava amb tu, la teva parella, etc. Inútil trucar-lo al mòbil. No el sentirà. Ja us trobareu a casa o a la feina o al barri... Ja has aconseguit entrar a la Plaça?? Ara mira de trobar un raconet per veure l'espectacle de castellers, gralles i trabucaires sonant tots a la vegada. És fantàstic, de veritat. Només un petit problema. Són festes molt familiars, tothom hi va amb els nens (us ho passareu molt bé, fills meus, diuen els pares abans de sortir), però sovint hi ha criatures que es perden i la Guàrdia Urbana, sol.lícita com sempre, els retornarà un moment o altre als seus pares que, enmig de la gentada, potser encara no s'han adonat que els falta un nen. Això si, malgrat ser tan familiars, la comunicació entre membres de la mateixa tribu és inexistent: el soroll no permet fer cap comentari.
Ara has d'intentar sortir i anar a buscar el metro o el bus. Va, que ja queda poc perquè puguis veure el Pirotècnic. Aprofita i menja alguna cosa pel camí si vols tenir un bon lloc i veure els focs sense tenir tortícolis. No se t'acudeixi agafar una taxi: cobren un suplement de 3.50 euros per ser les festes de la ciutat. Si tens sort i trobes espai, no t'oblidis que després hauràs de sortir i no si val allò d' "estic cansat i demà a treballar". No. Si has fet aquesta gimcama, pots aguantar el que sigui demà a la feina. Faràs cara de cansat, però podràs explicar que has viscut la Festa Major intensament.
Només una cosa més: us perdreu trobar-me a mi que, mentre intenteu sobreviure en la multitud, m'estaré prenent un cafè a la terrassa de casa meva. Si en voleu, hi sou convidats.

7 comentaris:

- assumpta - ha dit...

gràcies pel cafè! però ... potser ja arribo tard, no ?, bé, m'apunto pel proper !!! Segueix escribint, m'agrada com expliques les coses. Una ex-barcelonina que t'anirà visitant.

Mercè ha dit...

Gràcies Assumpta. Seràs benvinguda al blogg. Al cafè d'ahir arribes tard. Potser un altre dia...

Virgínia ha dit...

He llegit la teva crònica sobre la festa major...
Molt encertada. Ens pensem que som únics i has fet un retrar de la vida de molts.
M'has fet riure i pensar. Ja, ja.
Segueix Mercè.

Mercè ha dit...

Virgínia:
Gràcies per la visita!!!
Si, tots ens creiem molt originals i gairebé ningú no n'és. Començant per mi, eh. Que ningú no es pensi que em crec diferent pel fet de no agradar-me fer el que sembla que li agrada a la gran majoria.

Mina ha dit...

Aunque vivimos cerca, no nos hemos acercado hasta Barcelona estas fiestas, pero, después de leer tu descripción, dan ganas de ir el año que viene. Saludos

Anònim ha dit...

MISS TOTEM
El passat cap de setmana hi va haver la Festa Medieval a Andorra. Ves per on la teva Mercè i els meus Medievals tenen molt en comu ! obligatorietat d'anar a un acte d'aquest tipus ( s'ha de participar als events culturals ! ), familiar ( els nens han de coneixer els nostres usos i costums ), inflació puntual ( el pa et costa tres cops més car aquell dia! )saturació de gent ( per descomptat un agobi... ).
Per tant, quan vulguis celebrem les festes de la Mercè a una terrasseta de BCN o l'Edat Mitjana en un Borda d'Andorra !

Mercè ha dit...

mina:
Gracias por entrar a mi ventana. Si vienes espero que disfrutes las fiesta más que yo y que no te canses mucho.

Anònim:
Veig que les festes són igual a tot arreu. Qui les vulgui viure en massa:endavant! Jo no hi seré. Prefereixo el cafà a Andorra, a BCN o on sigui.