dimecres, 24 de juny de 2009

"Fiesta"



“Gloria a dios en las alturas,
recogieron las basuras
de mi calle, ayer a oscuras
y hoy sembrada de bombillas.
.....
Y con la resaca a cuestas
vuelve el pobre a su pobreza
vuelve el rico a su riqueza
y el señor cura a sus misas
...
Se acabó.
El sol nos dice que llegó el final
por una noche se olvidó
que cada uno es cada cual”.

Fragment de “Fiesta”. J.M. Serrat

Avui, tot i haver anat a dormir vora les quatre, m’he llevat força d’hora. Un bon cafè al jardí de casa mentre escolto el silenci del matí de St. Joan, amb les restes d’olor de pòlvora. Un silenci diferent al dels diumenges. És el silenci de la son i del soroll de la nit més curta de l’any, que ens encaparrem a allargar a base de gresca.
No envejo les grans revetlles al carrer, ni les que feia anys enrere. No envejo els grans sopars als restaurants amb festa inclosa, ni les traques i els focs artificials que munten alguns, explosions de llum que volen fer durar el dia més llarg. Tampoc no trobo a faltar ballar i cantar fins que surti el sol, que sembla que si no ho fas no vius plenament Sant Joan.
Jo no necessito tot això. He estat feliç compartint taula amb els meus amics, entre la llimonada fresca d’alguns i el cava i els gin-tònics dels altres. Els temes de conversa, ara seriosa, ara trivial, fluien espontàniament entre tots sis. L’estimació, la confiança i el respecte se sentien en cada gest, en cada paraula... El riure franc, com ho són les seves paraules, de l’I., els discurs, ric, argumentat i enriquidor del J.A., les intervencions sempre assenyades de l’E., els silencis observadors amb comentaris precisos del Jo. i el Ja. i la meva felicitat de tenir amics com ells al voltant.

2 comentaris:

isabel ha dit...

Que me ha sugerido:

Majia e joia
Jijoja mea
Mija e joja
Jo, ja, je Mia

con alguna licencia poética.

Es que hoy estoy de buen humor!!!!

(M. no sentimentalices. Vete al cine.)

Mercè ha dit...

Me alegro que estés de buen humor. Yo lo pasé bién y me sentí feliz.