dimarts, 22 de juny de 2010

Segona oportunitat


Com s'equivoquen aquells que mai no donen ni es donen una segona oportunitat...Potser la felicitat és en aquesta oportunitat i no ho saben. Jo avui he vist la felicitat als ulls d'una parella, en Ramon i la Mimar, que es casaven per segona vegada. M'he emocionat sentint la filla d'ella, com parlava de la nova família que han muntat juntant els fills de tots dos, de com, sense soroll i amb senzillesa, es van anar reordenant, com un puzzle, fins a encaixar-ho tot. Parlava de la dificultat per fer-se de nou, de la facilitat per divertir-se, del "si no te portas bién, te vuelves al apartamento", que ens ha fet riure a tots els presents. Tots dos porten la seva motxilla particular i n'estan fent una bossa comuna, amb compartiments, però una sola bossa.
L'entorn era immillorable per a dues persones que viuen, treballen i estimen Barcelona: el meravellós Saló de Cent de l'Ajuntament de la ciutat i l'àpat, informal i d'una qualitat exquisida, a la terrassa de la Casa Padellàs des de la qual hi havia un visió preciosa de la plaça del Rei, tota il·luminada, com el somriure dels nuvis. M'hauria quedat hores mirant-la!
També ha estat una segona oportunitat per trobar-me amb amigues del passat. Totes hem canviat, però en essència, continuem essent les mateixes i, algunes, ha agafat el segon tren, la segona oportunitat i també hi han trobat la felicitat. Tornar al passat sense oblidar el present.
Però la segona oportunitat de veritat és viure el present sense oblidar el passat, sense deixar les arrels, mirant endavant i al costat, que és on sempre tenim allò que estimem i ens estima i que ens agafa quan som a punt de caure.
Són bona gent. Han aconseguit una cosa fàcil que gairebé tothom fa difícil, molt difícil: tenir una relació fluïda amb les ex-parelles i les parelles de les ex-parelles. Meravellós, de veritat, veure com compartien, alegrement, tots junts i sincerament. Hi ha mèrit, si senyor!
Des d'aquí, la meva felicitació per tot el que heu aconseguit, no sense entrebancs, per no deixar passar el tren sense pujar-hi, per ser capaços de donar-vos la segona oportunitat.
Des d'aquí una abraçada ben forta i els millors desitjos.